Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 60 €

Tako bi morali preoblikovati rek, da na mladih svet stoji.

Se še spomniš svojega otroštva? Prvih strahov, skrivnih pogovorov s prijateljicami in mame, ki ti je po svojih najboljših močeh razlagala, kako deluje ta svet in kako se moraš znajti v njem?

Dobra mama, kot si zagotovo tudi ti, bo naredila vse, kar zna, da bi se njen otrok razvil v samostojno, čustveno zrelo in zadovoljno osebo.

To pa je ena najtežjih nalog na svetu.

Sama prav dobro veš, da namesto svojega otroka ne moreš storiti ničesar. Lahko ga učiš, vodiš in mu ponudiš vsa orodja. A otrok mora življenje raziskovati sam in se učiti na svojih napakah. Pri odkrivanju sveta in tiskanju vloge v njem, pa mu je v ogromno pomoč zavedanje o sebi.

Si predstavljaš, kakšen bi bil svet, če bi nas v šolah učili čuječnosti? Če bi se namesto učenja pesmic in formul na pamet raje poglobili v taktike, kako regulirati svoja čustva in se pripraviti na odraslo življenje?

To bi bil krasen svet, poln čustveno inteligentnih ljudi.

A, ker nas tega v šolah še ne učijo, je na nas, starših, da svoje otroke opremimo z zavedanjem o svojih čustvih, občutkom za lastno vrednost, samozavestjo in tolerantnostjo do čustvovanja drugih ljudi.

Lahko kot mama narediš sploh kaj lepšega, kot da svojega otroka naučiš verjeti v njegove lastne sanje?

In mu obenem ponudiš okolje, v katerem bo lahko odrastel v osebo, ki bo tudi sposobna slediti svojim željam in uresničiti tisto, o čemer zdaj tako rada razlaga z iskricami v očeh?

Prvi korak do čustvene inteligence in “mindful” miselnosti je zavedanje o sebi in svojih občutkih. Točno temu je namenjen motivacijski zvezek in dnevnik “Sanjaj velike sanje”.

Zanimiv in uporaben dnevnik, ki ga lahko uporabljajo ne samo otroci ampak tudi najstniki in odrasli. Saj te na marsikaj spomni, opomni... Prav tako vizualno privlačen. ~ Lidija

Dnevnik sem podarila svoji nečakinji - najstnici, ki ima pomanjkanje samozavesti in samopodobe. Oblika dnevnika, njegova vsebina in raznolikost tem, so me pozitivno presenetili. V enem dnevniku je zajetih veliko vaj, ki pomagajo otrokom, staršem in njihovim trenerjem, učiteljem, sorodnikom, da spodbujajo zdrav otrokov razvoj, hkrati pa krepijo samopodobo in osebnostno rastejo. Dnevnik se mi zdi odličen "pripomoček" pri delu z mladimi. Moja nečakinja ga že veselo izpolnjuje. ~ Tamara

Dnevnik me je zelo pozitivno presenetil, zelo je kvaliteten, obširen, raznolik. Vidi se, da je oblikovan s srcem. Moja deklica je sicer stara že 12 let, ampak je čisto primeren tudi za njo. Razveselila se ga je, rada ga rešuje. Hvala vam.  ~ Mojca P.

Fizični dnevnik SANJAJ VELIKE SANJE je velikosti A5, ima 144 barvnih strani in trdo platnico. Vsebuje več kot 100 vaj in je namenjen vsem edinstvenim glavicam od 6 - 12 let.

KLIKNI TU IN NAROČI DNEVNIK

Dobite ga za samo 21,95€ + poštnina

Tvoje telo, in vse v zvezi z njim, je lepo! Dobro skrbi zanj.
Ne boj se delati napak!
Hvaležnost naj postane tvoja prioriteta.
Si to, kar si ti misliš o sebi (in ne to, kar si drugi mislijo o tebi).
Ti si ti! Ne primerjaj se z drugimi.
Sledi svojim sanjam!
Tvoja čustva so pomembna.
Delaj tudi stvari, ki te strašijo.
Vsak je svoje sreče kovač.
Naučiš se lahko česarkoli.
Odgovor se vedno skriva v prijaznosti.

Pri “growth mindset” mentaliteti gre za nekakšen notranji naboj, miselnost, s katerim smo ves čas usmerjeni navzgor, kar nam pomaga, da v najširšem življenjskem smislu rastemo in zorimo.

Tako lahko postanemo najboljša možna verzija sebe in s tem, čeprav tiho, močno vplivamo na svet.

S tem dnevnikom želim tebi in otrokom pokazati, da ima vsak človek moč v svojih rokah - tudi naši ljubi “mulci”. Vse, kar ti že veš, mora otrok še izvedeti in v sebi začutiti, pri tem pa mu je v veliko moč lahko ravno dnevnik, ki je pred teboj. Z njegovo pomočjo bo otrok odkril, da je sposoben doseči vse, za kar je pripravljen delati in se truditi. Naučil se bo, kako delujejo njegovi možgančki, čustva in se spoznal z notranjim monologom.

Ker bo že v zgodnjem otroštvu razvil pozitivno samopodobo in se naučil pogovarjati s svojimi “demončki” (negativnimi čustvi), se bo veliko lažje znašel tudi, ko odraste in se odpravi v ta širni svet.

S tem, ko otroku pomagamo razviti miselnost rasti, jih opolnomočimo, da se začnejo zavedati, kako se lahko naučijo česarkoli, če so za to pripravljeni delati. Enkrat, ko otroci razumejo, da njihova inteligenca in spretnosti niso prirojene, ampak rastejo glede na to, kako jih negujemo in razvijamo, postanejo naravno bolj radovedni in dejansko motivirani za reševanje problemov/pridobivanje novih znanj in veščin.

Motivacijski zvezek SANJAJ VELIKE SANJE je nastal na dolgoletno prigovarjanje mam, ki so reševale podoben zvezek, ki se ga pred leti ustvarila za odrasle.

Po letih dodatnega raziskovanja, kaj se dogaja s čustvi odraščajočih otrok in opazovanja sina Tristana, je končno nastal tudi zvezek za otroke od šestega do dvanajstega leta starosti.

Enajst poglavij je sestavljeno tako, da preko različnih vaj, kjer se riše, piše, barva in ponavlja afirmacije, opolnomoči otroka in mu pokaže, kako pomembne so besede, ki si jih vsak dan govorimo.

KLIKNI TU IN NAROČI DNEVNIK

Dobite ga za samo 21,95€ + poštnina

Spoznavati začnejo sebe in svojo neponovljivost.
Seznanijo se s svojimi čustvi (čez leta se bodo lahko vrnili k svojim zapisom in razumeli, kako zelo so v življenju napredovali).
Opolnomočijo svoje sanje in razvijejo voljo za njihovo doseganje.
Naučijo se, da se jim ni treba primerjati z drugimi in podcenjevati samih sebe.
Razumejo, da zaradi svojih "šibkosti" niso nič slabši ljudje.
Vzljubijo svoje telo in se naučijo ljubeče skrbeti zase.

Sama prav dobro veš, da je negativna ocena pri matematiki čisto nepomembna, če jo primerjaš s srečo tvojega otroka.

Se še spomniš, kdaj si se kot deklica počutila najbolj nesrečno, nerazumljeno in osamljeno? Takrat, ko ti je cel svet govoril, da so tvoje sanje neumne. Da zdaj ni čas za to, ker se moraš učiti in pisati domače naloge.

Raziskave so pokazale, da so otroci, ki znajo regulirati in nasloviti svoje občutke (kar je posledica pozitivne spodbude iz okolja, ki jim omogoča, da razvijajo dobro samopodobo), tudi veliko uspešnejši v šoli in pri soočanju z vsakodnevnimi izzivi.

Regulacija lastnih čustev spada med eno najpomembnejših komponent čustvene inteligence. Bolj, kot znamo (tako otroci kot odrasli) nadzorovati svoje čustvene odzive, bolj mirni in čuječi potujemo čez življenje. In, kot verjetno že veš, se razvoj samokontrole začne že precej zgodaj v otroštvu.

KLIKNI TU IN NAROČI DNEVNIK

Dobite ga za samo 21,95€ + poštnina

Piše, riše, se gleda, ugotavlja... Brez ene same pripombe. Za zdaj izpolnjena vsa pričakovanja. ~ Lara

Hčerka je navdušena nad dizajnom, barvami, razgibanostjo. Všeč ji je. ~ Tina

Dnevnik je odlično zasnovan, mavričen - kar je sploh všeč moji starejši hčeri. Vsebine so zelo dobre, sploh spodbujanje h kreativnosti, unikatnosti...da verjamejo in zaupajo vase in svoje sposobnosti ter da se jim ohranja delček čarobnosti, na katero odrasli hitro pozabimo.
Hvala vam za trud in uspešno še naprej. ~ Brigita

Že na oko je dnevnik izredno prijeten in prijazen. Vsebine aktualne in dajo misliti tudi odraslim! Pri nas je bil tudi mož navdušen nad izdelkom.  ~ Tea Oplotnik

Živijo! Sem Aneja, mamica dvema sončkoma in ko se ozrem na svoje otroštvo, si želim, da bi tudi sama takrat imela tak motivacijski zvezek.

Bila sem izgubljena, prestrašena, polna dvomov in brez prave usmeritve v svet osebne rasti. A danes vem, kako malo je potrebno, da otrok začne verjeti vase. Že eno samo pozitivno seme je dovolj, da to malo mogočno bitje v sebi začne gojiti lepo samopodobo.

Ravno zato sem celoten motivacijski zvezek zasnovala tako, da otroku seme za semenom v njegovo mehko čustveno notranjost zasaja “growth mindset” princip.

Vse to se dogaja spontano, ko preko različnih vaj pisanja, risanja, razmišljanja in pogovorov s starši odkriva svojo unikatno osebnost.

 • Spoznajo sebe in svojo neponovljivost.
 • So ponosni nase, na svoje prednosti in se zavedajo, da jih njihove “šibkosti” ne delajo slabših ljudi.
 • Se naučijo vztrajati in razviti voljo za doseganje lastnih sanj.
 • Besede drugih ljudi lahko zabolijo. A na koncu dne smo sami kontrolorji svojega življenja.
 • Se jim ni treba primerjati z drugimi in podcenjevati samih sebe. Vsakdo izmed nas je edinstvena mešanica področij, ki nam gredo dobro od rok in tistih, ki nam delajo težave.
 • Vzljubijo svoja telesa in se naučijo ljubeče skrbeti zase.
KLIKNI TU IN NAROČI DNEVNIK

Dobite ga za samo 21,95€ + poštnina

"Ko tvoje male deklice postajajo dekleta, je včasih kar izziv, kako ostati z njimi v tako tesnem odnosu, kot si bil do sedaj. Ob reševanju prijetnih nalog sta punci pogledali sami vase, si dovolili sprejeti svoje pomanjkljivosti, se bolj pa na glas povedati in ozavestiti svoje vrline. In vse to sta z veseljem delili tudi z mano. Ko je bil čas za skupne naloge pa smo, kar vse tri skupaj, spoznavale ena drugo na drugačen, prej nepoznan način. Hvaležna sem za možnost, da pospremim punci v novo obdobje tudi z zapisi, ki bodo večno ostali z njima v njunih dnevnikih."

KRISTINA D.

 • Mu pomaga, da se spozna z lastnim notranjim svetom in čustvi.
 • Ga nauči, kako izraziti čustva in razviti samokontrolo.
 • Mu pomaga, da razvije pozitivno miselnost do svojega telesa in sebe kot človeka.
 • Ga korak za korakom pelje do samozavestne in čustveno inteligentne osebe.
 • Poskrbi, da boste kot družina še bolj povezani, saj boste tekom reševanja vaj razvili globlje zaupanje in čut eden za drugega.
 • Nadomestiti skupaj preživetega časa in bližine, ki jo otrok potrebuje.
 • Otroka čez noč spremeniti v čustvenega genija.
 • Poskrbeti, da bo otrok iz šole nosil same petke.
 • verjame v svojega otroka
 • bi rada pokazala otroku, da življenje ni samo šola, ampak precej, precej več
 • se rada poglablja v osebno rast
 • bi rada s svojimi otroki preživela več časa
 • ji je mar, v kakšno osebo bo zrasel tvoj otrok in kakšen bo do drugih ljudi
 • se zaveda, da ne moreš vplivati na srečo svojega otroka, ampak je otrokova dolžnost, da ugotovi, kaj ga osrečuje
 • sprejema otroka kot samostojno, avtonomno bitje
 • ne bi rada vzgojila srečnega otroka, ampak otroka, ki bo prilagodljiv, iznajdljiv in trden
 • bi rada rasla skupaj z otrokom
 • ki si želi biti otrokom v zgled, ne pa v opozorilo
 • si se pripravljena "razgaliti" pred otrokom - pokazati svojo ranljivost, čustva, napake in česa si se naučila v življenju - ker veš, da je to pomemben del rasti
 • se zavedaš, kako pomembne so tematike v dnevniku "Sanjaj velike sanje"

"Današnji otroci so v poplavi vsega mogočega, kar se jim ponuja, usmerjeni predvsem na zunanji izgled stvari, na tisto, kar lahko vidijo, česar se lahko dotaknejo. Res je, da se svet po njihovem vrti le okoli njih in da in jih zadovoljijo hitri dražljaji, ki so prevečkrat le materialni. Dnevnik Sanjaj velike sanje je izjemna priložnost, da lahko na svet in nase začnejo gledati drugače. Naloge v dnevniku se osredotočajo zlasti na otrokovo razvijajočo osebnost in izjemno ponosna sem bila, ko sem ugotovila, kako zmore razmišljati moja 8-letnica. Ta neverjetna knjigica spodbuja otroke, da iščejo svoje pozitivne lastnosti, razvijajo ljubezen do sebe in rastejo v čustveno inteligentnega malega človeka. Prav zaradi tega, ker dnevnik otroka spodbuja k usmerjenosti vase in iskanje skritih kotičkov znotraj otroške duše, je tako poseben in drugačen od drugih."

KSENIJA O. V.

KLIKNI TU IN NAROČI DNEVNIK

Dobite ga za samo 21,95€ + poštnina

Fizični dnevnik SANJAJ VELIKE SANJE je velikosti A5, ima 144 barvnih strani in trdo platnico. Vsebuje več kot 100 vaj in je namenjen vsem edinstvenim glavicam od 6 - 12 let.

KLIKNI TU IN NAROČI DNEVNIK

Dobite ga za samo 21,95€ + poštnina

Ali lahko zvezek Sanjaj velike sanje rešuje tudi moj 4-letnik?

Seveda, a ob tvoji dodatni pomoči in razlagi. Otroka nima smisla zatreti pri ustvarjanju in reševanju vaj, če pokaže interes. Bodi pozorna le na zahtevnost in prilagodi vprašanja iz zvezka njegovi stopnji razumevanja.

Ali je zvezek primeren tudi za najstnike?

Primarno je zvezek zasnovan za otroke do 12.leta starosti. Vsekakor pa se lahko v vprašanja poglabljajo tudi najstniki.

Ali se mora starš spoznati na "growth mindset" oz. osebni razvoj za otroke?

Ne, nobene potrebe ni po tem, da kot starš razumeš vse. Tvoja naloga je, da ostajaš odprt(a) za nove ideje in raziskuješ skupaj z otrokom.

Ali lahko en zvezek rešuje več otrok (bratci in sestrice)?

Priporočam, da ima vsak otrok svoj zvezek, saj je Sanjaj velike sanje kljub vsemu osebni dnevnik.

Ali je zvezek Sanjaj velike sanje kopija svetovno znanega Big Life Journal?

Sanjaj velike sanje NI Big Life Journal. Gre za dva popolnoma različna izdelka, ki pa sta si vsebinsko seveda nekoliko podobna. Oba namreč temeljita na preverjenih tehnikah, ki otrokom omogočajo odkrivanje notranjih svetov. Zavedam pa se, boste morda opazili določene podobnosti. Oba zvezka sta barvita, imata igrive črke, slike in growth mindset tematiko. Oba vsebujeta tudi nekaj univerzalnih vaj, ki se jih je človeštvo izmislilo, še preden je kakršenkoli podoben zvezek sploh obstajal. A vsak od teh dveh zvezkov ima svoj pridih, svoj stil, način oblikovanja in nosi svojo zgodbo. S svojim znanjem pa se pridružujem misiji, ki jo zasledujeta oba zvezka (Sanjaj velike sanje in Big Life Journal): Naj čim več otrok odraste v zavedne, čustveno inteligentne posameznike, ki bodo kot odrasli znali sprejemati sebe in spoštovati okolico.

Kaj naj storim, če otrok noče reševati zvezka?

Daj času čas. Otrok mora najprej zvezek začutiti in ga razumeti kot del svojega domišljijskega sveta. Obenem vedi, da so si otroci različni, tako kot mi, odrasli. Ni torej nujno, da bodo vsi enako entuziastično pristopili k reševanju.

Kaj naredim, ko otrok reši zvezek do konca?

Na varno ga spravi za spomin - ali pa naj ga shrani otrok. Kasneje lahko otrok dnevnik večkrat vzame v roke in prebere kakšno afirmacijo ali pa besede, ki jih je vanj zapisal. Tako se bo spomnil, kaj vse zmore in kako daleč je že prišel.

Seveda lahko otroku čez čas ponudiš nov, prazen motivacijski dnevnik Sanjaj velike sanje. Tako bo lahko primerjal svoje odgovore skozi čas.

Ali lahko otrok napolni več zvezkov skozi več let?

Seveda! Otrok raste, pridobiva nove izkušnje, znanja, poglede na svet. Predstavljaj si, kako zanimivo bo za nazaj prebirati vse izpolnjene zvezke in opazovati, kako so se iz leta v leto odgovori spreminjali.
KLIKNI TU IN NAROČI DNEVNIK

SAMI ALI KOT DRUŽINA

Vaje so narejene tako, da lahko otroci sami rešujejo, ampak prav tako jih lahko rešujete skupaj. Kot družina. Ob istem času. Se pogovorite o določeni tematiki. Lahko poveste svoje izkušnje.

POMOČ IN RAZLAGA

Naj te ne zavede dejstvo, da le pri zadnjem podpoglavju (V dvoje je še zabavneje) piše, da lahko vaje rešujete skupaj. To omogočajo vse vaje. Otrok naj ve, da lahko vpraša za pomoč ali razlago tudi tebe.

VSE PRAVILNO

Če otrok ne želi pisati, lahko tudi starš piše namesto njega. Pravilo je, da ni napačnega reševanja tega dnevnika.

NE SILI

Oziroma ja, obstaja napačno reševanje tega dnevnika - pod prisilo, da ni zabavno in da ste vsi živčni, ko ga rešujete.

VSE OB SVOJEM ČASU

Vaj v poglavjih in podpoglavjih ni treba rešiti naenkrat.

ŽELJA

Če otrok izrazi željo, da bi vaje rad reševal sam, mu to dovoli.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram